NIEUWS

Drie magazines in drie dagen

Ken je dat, dat je naar een festival gaat en dikke keuzestress hebt als favorieten tegelijk in de timetable staan? Of dat je naar een congres gaat en moeite hebt om een programma samen te stellen uit de vaak vuistdikke catalogus? Eventmagazines en -kranten zijn (een kleine) pleister op de wond en duiken steeds vaker op.


Parels aan elkaar rijgen
Hoe je zo’n online magazine maakt? Een clubje gekken van vormgevers, redacteuren, fotografen en een chef, stort zich volledig in het event om de parels eruit te halen en te verwerken tot een mooi verslag in woord en beeld. Toen ik zelf vorige week de kans kreeg om deel te zijn van zo’n team, ging mijn oude reporterhart weer sneller kloppen. Drie dagen deed ik verslag van het klimaatcongres Adaptation Futures, met 1600 deelnemers uit 95 landen en met een gigantische line-up aan presenstaties, meetings, round tables en speeches. Tot een toespraak van koningin Maxima aan toe. De hele dag rondrennen, informatie opzuigen, quotes halen en deadlines crushen. Het resultaat was drie edities van de Daily Adapt, die verschenen aan het einde van elke congresdag.

Eventmagazines vergroten en verlengen de impact van je event
Drie magazines in drie dagen met een dagelijkse deadline: gekkenwerk, maar ook  fantastisch. Voor de eventorganisatie is het een naslagwerk ter lering en vermaak. Het vergroot bovendien de impact van je event. Bezoekers kunnen meer meepikken dan alleen de onderdelen waar ze bij aanwezig kunnen zijn. Zo’n magazine verlengt ook het momentum, als mensen achteraf, thuis of op weg naar huis nog eens rustig door de publicaties scrollen of swipen. Favorieten en foto’s waar mensen zichzelf op herkennen worden gedeeld via social media.

Dus ja, gekkenwerk is het zeker om tijdens zo’n event drie magazines in elkaar te rammen. Maar de toegevoegde waarde is groot.

Maartje Smeets. Storyteller bij Beklijf.

Geef een reactie