Nieuws

Delta Lloyd activeert bedrijven met #verzuimchallenge

De schadedivisie bij Delta Lloyd kwam bij Beklijf met de vraag hoe we het onderwerp verzuim bij MKB bedrijven positief onder de aandacht konden brengen. Een uitdaging die wij met beide handen aangrepen. Op 12 juni 2017 de contentcampagne #verzuimchallenge van start. Waarbij naast eigen content ook veel user generated content (USG ) is ingezet.

Verzuimchallenge 2017

In beweging

Doel van de #verzuimchallenge: bedrijven activeren om leuke en ludieke activiteiten op te pakken die de kans op verzuim verkleinen. Preventie door te doen dus. Met deze social contentcampagne wilde Delta Lloyd de bewustwording rondom mogelijk (langdurig) ziekteverzuim vergroten bij de doelgroep MKB’ers. En daartoe als verzekeraar ook de helpende hand bieden. De redactionele focus van de contentcampagne lag op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers. De vier thema’s waarop bedrijven konden aanhaken waren: beweging, ontspanning, voeding en bedrijfscultuur. Maar hoe krijg je werkgevers én al die medewerkers in beweging?

Wij vonden twee MKB bedrijven (Wazzup uit Arnhem en TCP Solutions uit Amsterdam) bereid om de #verzuimchallenge aan te gaan als hoofduitdager. Zij gingen aan de slag met de eerdergenoemde thema’s en presenteerde hun plan via video’s op de sociale kanalen van Delta Lloyd. Daarmee daagden zij de rest van Nederland uit ook mee te doen. De hele maand gaf het social team van Delta Lloyd extra aandacht aan de foto’s en filmpjes van bedrijven die spontaan deelnamen aan de #verzuimchallenge. Hun initiatieven werden extra geboost met een zeer bescheiden promotioneel budget via Facebook, LinkedIn en Twitter. Ook liet Delta Lloyd zien wat het bedrijf zelf doet om verzuim te voorkomen. Daarnaast is er gedurende de campagneperiode relevante How To content gedeeld over het voorkomen van verzuim en natuurlijk: content over de nut en noodzaak van verzuimverzekeringen.

De #verzuimchallenge werd afgesloten met de uitreiking van een bellicon® minitrampoline aan het meest actieve bedrijf.

Effect: positief sentiment + groot bereik

Niet alleen zorgde Delta Lloyd met de #verzuimchallenge dat bedrijven in actie kwamen en daadwerkelijk veranderingen doorvoerden, ook zorgde de campagne voor een positiever sentiment rondom het merk Delta Lloyd en het thema ‘ziekteverzuim’. Het aantal uitdrukkelijk positieve berichten steeg van gemiddeld 12% naar 21%. Het bereik van deze social contentcampagne kwam uit op 2,5 miljoen in 4 weken. En dat met een zeer bescheiden media-budget om de best scorende posts nog wat extra te boosten.

Verzuimchallenge op facebook

Employee Advocacy

Een mooie bijvangst van deze social contentcampagne was tot slot dat we ook employee advocacy hebben gestimuleerd. En met succes. Meer dan ooit deelden de medewerkers van Delta Lloyd artikelen, blogs en video’s op social media tijdens de campagne. Bovendien plaatsten ze berichten over hun eigen ervaringen met (langdurig) ziekteverzuim. Omdat dit vaak heel persoonlijk is, kun je spreken van krachtig merkambassadeurschap. Top dus!

Meer lezen over deze campagne? In dit artikel lees je over de opzet van de campagne en hier lees je het interview met de winnaar.

Verzuimchallenge 2017

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie